HAZIRLIK AŞAMASINDA

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_single_image image=”1057″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text el_class=”goster”](Atölye dili Türkçedir ve program boyunca tartışılacak metinler Türkçe ve İngilizcedir.)

Bu atölyede, Osmanlı Ermenilerinin kültür, tarih ve edebiyatına 19. yüzyılda yaşanan siyasi gelişmeler ve toplumsal krizler etrafında bakılacaktır.

19. yüzyılla birlikte millet sisteminin çözülüşü, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki güç dengelerinin dağılmasına neden olur. Ancak bu dağınıklık, aynı zamanda, imparatorluk paydasında yaşayan tüm aktörleri içine alır ve hep birlikte bir diyaloğa girmelerini mümkün kılar. Bu bağlamda “edebiyat”, bu kaynaşmanın yaşandığı en önemli alanlardan biri olarak karşımıza çıkar.

Özellikle 1915’e doğru artan siyasi gerilim ve 1909 Adana Katliamı gibi kırılma noktaları, atölyenin diğer bağlantı noktasını oluşturur. Dolayısıyla atölyede, tarihsel seyrin izinden gidilirken, yaşanan olayların edebiyat ve kültür dünyasına nasıl yansıdığı da tartışılacaktır. Böylelikle imparatorluğun son yıllarına geldiğimizde, İstibdat ve Meşrutiyet dönemlerinin siyasi atmosferini soluyan aydınların ulusal kimlik inşasıyla yeniden tanımladığı dünya ve bununla eşzamanlı olarak gelişen feminist hareket de atölyenin diğer ayakları olacaktır.

Son olarak atölyede, Osmanlı Ermenileriyle ilgili güncel tartışmalar ve literatür “tanıklık ve felaket” meselesi merkezinde okunacak ve geride kalanların sessizleştirilmesini düşünerek Ermenice edebiyatın dününü ve bugününü tartışacaktır.

Atölye program içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.

6 Nisan – 25 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek atölyenin kontenjanı 15 kişiyle sınırlıdır.

Atölye çevrimici yürütülecek ve atölyeyi tamamlayan katılımcılara Yesayan Salonu tarafından Osmanlı Ermeni Kültürüne Bakış Atölyesi Katılım Belgesi verilecektir.

Yönetici: Betül Bakırcı Keleş
Süre: 8 hafta (24 saat)
Gün ve Saat: Çarşamba, 19:00- 22:00
Ücret: 1000 TL *
Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2022[/vc_column_text][button size=”medium” target=”_blank” hover_type=”default” text=”Atölye Katılım Formu” link=”https://www.yesayansalonu.com/atolye-katilim-formu/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#ff595a” hover_background_color=”#0082cb” border_color=”#ff595a” hover_border_color=”#0082cb” margin=”15px” custom_class=”butonzzzz”][vc_column_text el_class=”goster”]* a) Öğrencilere b) 28 Mart’a kadar kayıt yaptıranlara c) www.arasyayincilik.com sitesinden 300 liralık alışveriş yapanlara %20 indirim uygulanacaktır.
** Katılım belgesi almaya hak kazanmak için sekiz dersin en az beşine katılmış olmak zorunludur.
*** Atölye çalışması sırasında kullanılacak kitaplar Aras Yayıncılık’ın Beyoğlu Tünel’deki merkezinde atölye katılımcılarına %40 indirimle sunulacaktır.
**** Zoom üzerinden yapılacak çevrimiçi atölyede, katılımcılara bağlantılar e-mail yoluyla gönderilecektir.

***** Banka Hesap Bilgileri:

ARAS YAYINCILIK İTH. İHR. LTD. ŞTİ.
Garanti Bankası, Galatasaray Şubesi
Hesap No: 068- 6297699
Iban: TR280006200006800006297699

Dekonta “Osmanlı Ermeni Kültürüne Bakış Atölyesi” bilgisi, isim soyisim ile birlikte işlenmeli ve dekontun kopyası bilgi@yesayansalonu.com adresine gönderilmelidir.

 

Betül Bakırcı Keleş İstanbul Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 2018 yılında, aynı üniversitede yüksek lisans öğrenimine devam etti. Bu sırada üniversite bünyesinde Türkçe Eleştirel Okuma ve Yazma dersleri verdi. 2020 yılında tamamladığı tezinde, asır sonu Ermenice ve Türkçe edebiyat üzerine karşılaştırmalı bir araştırma yaparak Osmanlı edebi modernleşmesini inceledi. Dergâh, Agos Kirk, Z Dergisi gibi çeşitli dergiler ile Çocuk Yazını, K24 platformu ve Agos gazetesinde yazıları yayımlandı. 2021’de Fatih Altuğ ile birlikte Hint Yıldızı romanını yayıma hazırladı. Aras Yayıncılık’ta editör olarak çalışıyor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]