HAZIRLIK AŞAMASINDA

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_single_image image=”772″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text el_class=”goster”]«Մտածելը ապրիլ է» ըսած է Ցիցերոն։ Ի՞նչ կ’ըսէք, մտածելը իսկապէս կարեւո՞ր է: Հապա հարցում հարցնե՞լը: Հարցնել՝ անդադար հարցնել:

Մենք, հարցնող եւ պատասխաններէն երբեք չգոհացող բոլոր մանուկները կը սպասենք, մեր p4cի աշխատանոցներուն:

Դիւրացնող՝ Նաթալի Պաղտատ
7-9 տարեկան: 26 Փետրուար 2021 Ուրբաթ Ժամ՝ 17:00 (10 հոգի) թէմայ՝ «ԸՆԿԵՐՈՒԹԻՒՆ»
6 տարեկան: 27 Փետրուար 2021 Շաբաթ Ժամ՝ 12:00 (10 հոգի) թէմայ՝ «ԱՊԱՀՈՎՈՒԹԻՒՆ»
10-12 տարեկան: 27 Փետրուար 2021 Շաբաթ Ժամ՝ 17:00 (10 հոգի) թէմայ՝ «ԲԱՆԻ ՄԸ ՄԱՍՆԻԿԸ ԸԼԼԱԼ»

Սակը՝ 75 ԹԼ։

Դիմումի համար՝ natalibagdat@gmail.com

Աշխատանոցը պիտի կատարուի Հայերէնով, սակայն որպէսզի տղաքը հանգիստ զգան եւ առանց նեղուելու արտայայտուին, ըստ պէտքութեան պիտի գործածուի նաեւ Թրքերէն:

Ի՞նչ է P4C:
1960ական թուականներուն, առաջին անգամ Մէթյու Լիփմանը սկսաւ այս աշխատանքներուն: Տղոց կանոնաւոր կերպով մէկտեղուելուն հետ, փիլիսոփայական հարցաքննութիւններ կատարելուն առիթ կու տայ: Այս աշխատանոցներուն ընթացքին տղաքը փիլիսոփաներուն մտածումները չէ, այլ քննատական մօտեցումը, հարցաքննութիւնը, մտածելը, ենթադրելը կը սորվին: Այս աշխատանոցները մեծ առիթ կ’ընծայեն նաեւ տղոց ազատօրէն արտայտուելուն: Անոնք կը սորվին նաեւ՝ ուրշներուն գաղափարները լսել եւ յարգել:

*

“Düşünmek yaşamaktır!” demiş Çiçero. Ne dersiniz, düşünmek sizce de önemli mi? Peki soru sormak? Hem de hiç durmadan sormak.

Bizler sorular soran ve cevaplarından bir türlü tatmin olmayan tüm çocukları p4c atölyelerimize bekliyoruz. Gelin birlikte düşünelim.

Kolaylaştırıcı: Natali Bağdat
7-9 yaş: 26 Şubat 2021 Cuma saat: 17.00 (10 kişi) Konu: Arkadaşlık
6 yaş: 27 Şubat 2021 Cumartesi saat: 12.00 (10 kişi) Konu: Güvenlik
10-12 yaş: 27 Şubat 2021 Cumartesi saat: 17.00 (10 kişi) Konu: Bir şeyin parçası olmak

Katılım ücreti 75 TL’dir.

Başvurular için: natalibagdat@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Atölye dili Ermenice olacaktır. Ancak çocukların kendilerini rahat hissetmeleri adına, gerekli durumlarda Türkçe de kullanılacaktır.

P4C nedir?
Felsefe profesörü Metthew Lipman tarafından 1960’larda başlatılan bir eğitim hareketidir. Çocukların düzenli olarak bir araya gelmesi ile çeşitli konularda felsefi sorgulamalar yapmasını sağlar. Çocuklar için felsefe uygulamalarında çocuklar filozofların düşüncelerini öğrenmezler. Felsefi bir problemi tetikleyen bir uyaran (bir hikâye, film, video, nesne vb.) ile ortaya çıkan sorulara cevaplar aramaya, soruşturmaya, düşünmeye ve felsefe yapmaya yönlendirilirler. Felsefe çocukların düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlar. Akıl yürütme, kavram oluşturma, bağlantı kurma, varsayımsal düşünme, soyutlama ve iletişim becerileri geliştirme, başkalarını dinleme ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olur. Ayrıca çocuklar fikirlerini özgürce ifade etmeyi öğrenir.

*

Նաթալի Պաղտատ 1980ին Պոլիս ծնած, Թոփգաբուի Լեւոն Վարդուհեան եւ Կեդրոնական Վարժարաններու մէջ ուսանած եմ: Համալսարանի ուսումս ստացած եմ Իսթանպուլ Համալսարանի Լեհերէն Լեզու եւ Գրականութիւն ճիւղին մէջ: Մօտ քսան տարի աշխատած եմ Կեդրոնական Վարժարանի, նաեւ շրջան մը Ֆէրիգիւղի Մէրամէթճեան եւ Թօփգաբուի Լեւոն Վարդուհեան վարժարաններուն մէջ, իբր հայերէնի ուսուցչուհի: Այժմ կը պաշտօնավարեմ Եշիլգիւղի Հայոց Վարժարանին մէջ: Թարգմանած եմ Զաւէն Պիպեռեանի «Անկուտի Սիրահարներ» անուն գիրքը, զոր հրատարակուած է Արաս Հրատարակչատան կողմէ: Վերջին տարիներուն կը հետաքրքրուիմ մանուկներու համար փիլիսոփայութեան աշխատանքով (P4C), որուն մասին մասնակցեցայ Պօղազիչի Համալսարանի աշխատանքներուն, նաեւ բազմաթիւ այլ ձեռնարկներուն:

Natali Bağdat 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Topkapı Levon Vartuhyan ve Getronagan Lisesinde eğitim aldı. İstanbul Üniversitesi Leh Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu, yirmi yıla yakın bir süre Getronagan Lisesi’nde, Feriköy Merametciyan ve Topkapı Levon Vartuhyan okullarında Ermenice öğretmenliği yaptı. Yeşilköy Ermeni İlkokulu’nda çalışıyor. Bir süredir “Çocuklar için felsefe” (P4C) üzerine çalışmalar yapıyor. Bu konu ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi eğitimlerine katıldı ve pek çok farklı çalışmalarda bulundu. Bağdat ayrıca Zaven Biberyan’ın Meteliksiz Âşıklar romanının Türkçe çevirmenidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]