HAZIRLIK AŞAMASINDA

Ninelerimizin Ayıpladığı Tütüler

Nancy Kricorian ile söyleşi

Ekmek ve Ateş Düşleri ve Işık Hep Oradaydı romanlarının Amerikalı yazarı Nancy Kricorian, romanlarının Türkçe çeviri editörü Lora Sarı’ya bir yazar ve bir feminist olma yolunda farklı kuşaklar arasındaki kadın aktarımlarının nasıl bir rol oynadığını, yazarlık serüvenini ve bu serüvende karşısına çıkan diğer kadın yazarları ve yakın bir tarihte çıkacak olan The Burning Heart of the World başlıklı son romanını anlatıyor.

Kricorian’ın babaannesinin dili olan Ermeniceyi öğrenme serüvenini ve kendi Ermeniliğiyle utançtan sahiplenmeye doğru değişip dönüşen ilişkisini anlatan “Dil Dersleri” başlıklı yazısını da ayrıca Forum sayfasında okuyabilirsiniz.

Sohbeti Türkçe altyazılı olarak buradan veya Yesayan Salonu Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Katılımcılar

Nancy Kricorian

Massachusetts eyaletinin Watertown kentinde, Ermeni toplumunun içinde büyüdü. Ailesi 1915’ten önce Adana ve Mersin’de yaşıyordu. İlk romanı Zabelle 1998’de basıldı. 2003’te çıkan ikinci romanı Ekmek ve Ateş Düşleri (Dreams of Bread and Fire) 2017’de, 2013’te çıkan üçüncü romanı Işık Hep Oradaydı (All The Light There Was) ise 2019’da Aras Yayıncılık tarafından Türkçe olarak yayımlandı. New York’ta yaşıyor.