HAZIRLIK AŞAMASINDA

“Kısmet Tabii…”

Anna Maria Beylunioğlu ve Özgür Kaymak

İki akademisyen, Anna Maria Beylunioğlu ve Özgür Kaymak yıllardır İstanbul’daki Ermeni, Rum ve Yahudi topluluklarında karma evlilikleri çalıştılar. Konuyu irdeleyen kitapları Kısmet Tabii: İstanbul’un Rum, Yahudi ve Ermeni Toplumlarında Karma Evlilikler istos’tan çıktı. Rober Koptaş’ın moderatörlüğündeki sohbeti buradan veya Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

 

Katılımcılar

Özgür Kaymak 

Lisans eğitimini ekonomi dalında Arizona State University’de aldı, bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2009 yılında INSEAD’da Sosyal Girişimcilik MBA programını tamamladı. Master eğitimini 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde tamamladı, aynı üniversitenin Kadın Araştırmaları ve Eğitimi merkezinde asistanlık ve danışmanlık görevlerinde bulundu. Doktorasını 2016’da İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı. Akademik ilgi alanları arasında etno-dinsel azınlıklar, bellek çalışmaları, evlilik ve aile çalışmaları ve toplumsal cinsiyet var. Çalışmaları çeşitli ulusal ve uluslararası mecralarda yayımlanıyor. İstanbul’da Az(ınlık) Olmak: Gündelik Hayatta Rumlar, Yahudiler, Ermeniler adlı kitabı 2017’de Libra Yayınevi tarafından, Antakya kökenli Rum Ortodokslarla ilgili Anna Maria Beylunioğlu ile gerçekleştirdiği etnografik saha çalışması ise istos tarafından 2018’de derleme olarak yayımlandı.

Anna Maria Beylunioğlu

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında aldıktan sonra, doktora eğitimini Floransa’daki Avrupa Üniversitesi Enstitüsü’nde tamamladı. Din-devlet işleri, din özgürlüğü ve Türkiyeli dini azınlıklar üzerine yayınlar yapıyor. Profesyonel şeflik eğitimi de almış olan Beylunioğlu, yemek kültürü ve gastro-diplomasi ile ilgili de makaleler kaleme alıyor(www.mutfaktakiakademisyen.com). Mutfak eğitimi ve akademik tecrübesini bir araya getirerek yemek kültürü ve mutfak sanatları alanında çalışmalarına devam ediyor ve İstanbul MEF Üniversitesi’nde ders veriyor.